domingo, 31 de julio de 2011

F3DRA. Pleasure and Pain de Marilia Samper


EL PROJECTE:

Quan vam començar a elaborar aquest projecte, ara fa tres anys, teníem damunt la taula les obres: Hipòlit” d’Eurípides, la “Fedra” de Racine i “Phaedra’s Love” de Sarah Kane. Ens interessava, per descomptat, el personatge de Fedra, la atemporalitat del seu desig que ha fet que tants autors, en moments diferents, hagin volgut posar, amb el seu pensament i les seves paraules, aquest personatge en la seva escena quotidiana. No cal esmentar que la passió que fa emmalaltir al personatge fins a la traïció i l’actualitat dels sentiments d’aquesta dona madura cap a un fillastre, i l’estudi dels motius que poden portar a una dona al suïcidi, desperta entusiasme en qualsevol possibilitat de producció.

Val a dir que durant el procés vam barrejar infinitat de combinacions per crear una nova dramatúrgia. Des de la més directa i respectuosa que ens remetia a la magnifica dramatúrgia de Salvador Espriu a la més arriscada on la física quàntica feia de les seves enfrontant els personatges allunyats en el temps en un mateix espai.

Finalment, la complicitat i l’entusiasme que Marilia Samper ens va mostrar davant la proposta, ens ha donat com a fruit aquest magnífic text: “Pleasure and Pain”. El plaer i el dolor que de manera inseparable formen part dels sentiments d’aquesta dona. D’aquestes tres dones de l’obra de Marilia Samper, que lluiten per representar Fedra, per deixar de ser Fedra o per entendre Fedra i poder escriure-la sobre un paper o fins i tot sobre la pell del propi cos.

2 comentarios:

qarsteatre dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

és un espectacle molt especial... que arriba a ànima